Νέα

ENGLISHΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θεσσαλία, Νομός Λάρισας, Λάρισα

Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη με πλατείες, όμορφες συνοικίες και πάρκα που της χαρίζουν μια ξεχωριστή εικόνα, τα δε εμπορικά της καταστήματα και οι πάμπολλες επιλογές που παρέχουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαμονής, της εστίασης και της διασκέδασης αποτελούν εγγύηση για όποιον επιλέξει να την ανακαλύψει και να τη ζήσει από κοντά.

Λέγεται ότι στην πόλη της Λάρισας λειτουργούν περισσότερες από 1600 καφετέριες, κάτι που της χάρισε τον τίτλο "Η πόλη του καφέ"! Οπότε ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης με καλή παρέα. Αλλά όταν θελήσετε να κάνετε και κάτι άλλο, να ξέρετε ότι η πόλη διαθέτει μακρόχρονη ιστορία και πολιτιστική παράδοση, και είναι έτοιμη να σας το αποδείξει με τα αξιοθέατά της.

Στο λόφο του Αγίου Αχιλλίου βρίσκεται η Ακρόπολη και στην οδό Κύπρου τα ερείπια Τρίκλιτης Βασιλικής. Νότια από το λόφο του Αγίου Αχιλλίου βρίσκονται η παλαιοχριστιανική Βασιλική του Φρουρίου και το Επισκοπικό Μέγαρο. Στη νότια πλαγιά του λόφου Φρούριο βρίσκεται το αρχαίο θέατρο Α' και στη γωνία των οδών Εργατικής Πρωτομαγιάς και ταγματάρχου Βελισσαρίου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο Β'.

Επισκεφθείτε τον ποταμό Πηνειό, το πάρκο Αλκαζάρ με την τεχνητή λίμνη, το κηποθέατρο και μνημεία της Εθνικής Αντίστασης και το αισθητικό άλσος αναψυχής με το μικρό θέατρο. Απέναντι από το Αλκαζάρ βρίσκεται το μνημείο του Ιπποκράτη.
Επισκεφθείτε επίσης τα σπίτια στα Ταμπάκικα και τα παλαιά κτίρια στην περιοχή του Φρουρίου (Μπεζεστένι). Θα σας εντυπωσιάσει το κτιριακό συγκρότημα (παλιά αλευροβιομηχανία) Μύλος του Παππά, που φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο με Κούκλες.

Μετά τη γνωριμία σας με το κέντρο της πόλης, οργανώστε εξορμήσεις στους οικισμούς του νομού, είτε στον παράκτιο Αγιόκαμπο, την Καρίτσα και το Κόκκινο Νερό ή αν προτιμάτε πιο βουνίσια τοπία, τα Αμπελάκια, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο κ.ά. όπου θα απολαύσετε και διάφορα παραδοσιακά προϊόντα. Αν αγαπάτε την ορειβασία, ο Όλυμπος είναι ο στόχος, αλλά και πολλές οι επιλογές για περιηγήσεις. Οι λάτρες του σκι μπορούν να πάρουν την κατεύθυνση προς τις Βρυσοπούλες όπου λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DPeRoxHqatM

 

« επιστροφή
Bookmark and Share
Άφιξη
Νύχτες

Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά
 
Ρούσβελτ 14, Λάρισα
Τηλ: 2410 537161 - 5  Fax: 2410 255242  e-mail: info@hotelmetropol.gr  
MHTE: 0725K013A0115900 | Ισολογισμός 2013 | Ισολογισμός 2014
© Hotel Metropol | All rights reserved    Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion